Historiek

Hoe het allemaal begon!

In mijn jeugdjaren hoorde ik vaak oudere mensen vertellen over gloeikoptractoren en dorsen (mijn vader is loondorser geweest). Er werd verteld dat als ze stationair stonden te lopen, ze na een tijdje een halve meter in de grond gezakt zaten van het schudden.

Toen vele jaren later bezochten we een show in Wanroy. Daar zag ik de gloeikoptractoren voor het eerst weer. Na wat informeren en sparen, kochten we ook een gloeikoptractor. Na de restauratie gingen we er mee naar evenementen en op vakantie. Daar ontmoetten we verschillende mensen met andere merken van gloeikoptractoren en motoren.

In 1999 organiseerden ik een eerste gloeikoptoertocht met alleen gloeikoptractoren. Zoals altijd kreeg ik hulp van mijn gezin. Na een aantal jaren dit te hebben gedaan, wilde ik nog meer, nl. een gloeikop weekend. Om dit te organiseren vroeg ik de hulp van de families Van Steen, Everaert en Porto Carrero. Dit was meteen in kannen en kruiken. Er werd een clubnaam en een logo verzonnen. We organiseerde ook een weekendje weg met de 4 families en hun gloeikoptractoren. Nadien kwamen we geregeld samen om te vergaderen over het gloeikopweekend.

Jan Tilburgs (ook een gloeikop rijder) zorgde ervoor dat we gebruik konden maken van de grond in Wortel. Zo kon ons eerste gloeikoptreffen in 2004 plaatsvinden. In 2005 hebben we een vzw opgericht. Uit de 4 families en de vele helpende handen, met een hart voor gloeikoptractoren en motoren, proberen we om de 2 jaar een succesvol gloeikoptreffen te organiseren.

Frans Oomen

Categories
  • No categories